.


B L O G G


Tidigare har clean cotton-tvålen varit rektangulär men nu gjuts även den i en form med och utan mönster. Idag packas drygt hundra tvålar som ska säljas i olika butiker.

Tvålprover

17.11.2019

Prover sänds iväg till butiker som ligger för långt bort för att besöka så de i lugn och ro kan ta beslut om de ska sälja AK-tvål i sina butiker. Just det här paketet gick norr ut från mitt håll.
Proverna representerar en hel tvål, Ibland får potentiella köpare en ändsnutt men finns det ingen kan det bli en hel tvål. ...

Alla tvålbatcher testas innan de säljs till kund. Det görs av tvåltillverkaren själv så vi vet att tvålen inte skadar på något sätt. Vi testar pH som oftast ligger på pH9.

TOBACCO & MYSK

16.11.2019

Idag är det stora packardagen inför kommande julmarknader. En härlig EKO-tvål med en något tyngre doft av TOBACCO & MYSK. En tvål till mannen, pappa eller brorsan.

Idag skar jag upp en marinblå tvål som är tänkt att tvätta jeans och annan textil med. Men den går naturligtvis bra till städ och kropp också. Tvålen är hård i konsistensen därför lämpar den sig till gnugg mot textil eller riva med rivjärn och använd som tvättflingor. Passar även bra som schampotvål.

Formtvålar

10.11.2019

De NYA formarna är helt fantastiska att gjuta tvål i. Varierande mönster, färger och dofter finns snart i shoppen. Tvålen har måtten 6,5 x 6,5 x 2,8 cm. i färgerna turkos, vit, grönlera, natur och rosa. Den gula tvålen är helt utan färgpigment och man kan riktigt se vilken fin färg som rapsoljan från Berga Gård>> ger. Torktiden...

Jultvålar

31.10.2019

Nu produceras jultvålar med snöflingor som mönster och doft av julmys där kanel är dominerande. Nytt för den här julen är att samtliga tvålar innehåller rapsolja från Berga Gård i Fjugesta.

När man är på marknader har man äran att träffa trevliga likasinnade och jag fick de bästa tänkbara grannarna. Isakssons Design>> sålde brickor som jag köpte som rekvisita för mina tvålbilder.

Nu har jag packat klart med tvålar och doftoljor till marknaden imorgon. Nytt för den här gången är att jag säljer doftolja i 30 ml flaskor.

Virkahelg

22.09.2019

När mannen är bortrest över helgen passar jag på att fylla på lagret med tvättlappar och disktrasor. Jag använder trasorna till rengöring av alla slag men jag har INTE samma trasa till alla rum och saker. Stora fyrkantiga trasor används i köket, stora runda används i badrummet och små runda använder jag till mig själv.

En fantastisk vit ekotvål med finmalen mjuk kaolinlera som är mycket bra för känslig hud. Kaolin lindrar irriterad och röd hy och är bra även till hudvård för barn och bebisar. Den här är doftsatt med clean cotton.

Jag undervisar 60 elever dagligen i hur vi ska ta hand om vår planet och hur vi ska tänka hållbarhet i allt vi skapar och jag vill själv leva som jag lär. Därför har jag börjat med att slå in mina tvålar med gamla sidor från böcker som är förbrukade.