-


-

Torkar rosblad

26.07.2020

För att dekorera tvål använder jag ibland rosenblad, knopp och kart. Idag var jag hos min pappa 300 meter från mitt hem och klippte rosenkvistar som växer fritt.

Jag kokar ris till mina ankor och risvattnet som blir kvar blandas till tvålsmet. Ankornas badvatten går till växter, blommor och örter som jag odlar i växthus och skördar till tvåltillverkning,

Tvålens namn

12.04.2020

När en kund gör en specialbeställning så döps tvålen efter beställaren. Senast tyckte Evelina att AK-tvål skulle ha en tvål gjord på solrosolja.
Därför får tvålen heta just Evelina

Fullproppad med ekologisk kakao och doft av apelsin. Toppad med havregryn från ekologiska svenska fält. Om doft kunde förmedlas via bilder skulle du känna en intensiv doft av varma apelsiner. Finns i shoppen om 4 veckor. Går att förboka i formuläret under kontakt.

Paketpris

11.01.2020

Snart kommer flera NYA tvålar och de gamla tvålarna säljs ut i 3-pack och 5-pack.

Thujavatten och kummin sägs vara bra för hår och hud. Därför har jag valt att göra en tvål till er som har eller har lätt att få mjäll eller är oroliga för håravfall. En undersökning som nyligen genomfördes av iranska forskare fann man att svartkummin är lika effektivt som hudkrämen Betametason i att förbättra livskvalitén och...

Att vara hästägare regniga dagar innebär att man måste tvätta både häst och ridkläder. Elisabeth Jaeger som har haft hästar och barn med vita ridbyxor vet hur lerfläckar kan tas bort med AK-tvålen och därför har hon fått en tvål uppkallad efter sig. Jag har kallat henne för Liza sedan tonåren och därför får tvålen namnet Liza.

Julmarknader

16.12.2019

Den 21 december är sista julmarknaden för i år och det är en fantastisk tid att få möta nya och gamla kunder. De yngre har fått skära egen tvål och känna nybakad tvåldoft. Salttvålen och kryddtvålarna har gjort ett starkt intryck men det är kakaotvålen och clean kaolin som säljer bäst.

För två veckor sedan fick jag en specialbeställning på kryddtvålar som kan levereras innan jul. Det ska bli spännande att se om kunden tycker om resultatet. Tvålarna är testade och klara för leverans.

Ristvål

19.11.2019

I Asien är produkten en av de bäst bevarade skönhetshemligheterna tack vare de stora mängderna vitaminer och näringsämnen det innehåller, vilka gynnar huden och håret.

En kund frågade om jag kunde skapa olika tvålar med; tomat, gurkmeja, citron. ingefära, soja och morot? Självklart svarade jag och med hjälp av mina nya tvålformar är det enkelt att göra en grundsmet och därefter lägga till det som önskas. Nu väntar jag på att få skära upp tvålarna efter 3 dygn.

Tvålprover

17.11.2019

Prover sänds iväg till butiker som ligger för långt bort för att besöka så de i lugn och ro kan ta beslut om de ska sälja AK-tvål i sina butiker. Just det här paketet gick norr ut från mitt håll.
Proverna representerar en hel tvål, Ibland får potentiella köpare en ändsnutt men finns det ingen kan det bli en hel tvål. ...

Tidigare har clean cotton-tvålen varit rektangulär men nu gjuts även den i en form med och utan mönster. Idag packas drygt hundra tvålar som ska säljas i olika butiker.

Alla tvålbatcher testas innan de säljs till kund. Det görs av tvåltillverkaren själv så vi vet att tvålen inte skadar på något sätt. Vi testar pH som oftast ligger på pH9.

TOBACCO & MYSK

16.11.2019

Idag är det stora packardagen inför kommande julmarknader. En härlig EKO-tvål med en något tyngre doft av TOBACCO & MYSK. En tvål till mannen, pappa eller brorsan.

Idag skar jag upp en marinblå tvål som är tänkt att tvätta jeans och annan textil med. Men den går naturligtvis bra till städ och kropp också. Tvålen är hård i konsistensen därför lämpar den sig till gnugg mot textil eller riva med rivjärn och använd som tvättflingor. Passar även bra som schampotvål.

Formtvålar

10.11.2019

De NYA formarna är helt fantastiska att gjuta tvål i. Varierande mönster, färger och dofter finns snart i shoppen. Tvålen har måtten 6,5 x 6,5 x 2,8 cm. i färgerna turkos, vit, grönlera, natur och rosa. Den gula tvålen är helt utan färgpigment och man kan riktigt se vilken fin färg som rapsoljan från Berga Gård>> ger. Torktiden...

Jultvålar

31.10.2019

Nu produceras jultvålar med snöflingor som mönster och doft av julmys där kanel är dominerande. Nytt för den här julen är att samtliga tvålar innehåller rapsolja från Berga Gård i Fjugesta.

När man är på marknader har man äran att träffa trevliga likasinnade och jag fick de bästa tänkbara grannarna. Isakssons Design>> sålde brickor som jag köpte som rekvisita för mina tvålbilder.

Nu har jag packat klart med tvålar och doftoljor till marknaden imorgon. Nytt för den här gången är att jag säljer doftolja i 30 ml flaskor.

Virkahelg

22.09.2019

När mannen är bortrest över helgen passar jag på att fylla på lagret med tvättlappar och disktrasor. Jag använder trasorna till rengöring av alla slag men jag har INTE samma trasa till alla rum och saker. Stora fyrkantiga trasor används i köket, stora runda används i badrummet och små runda använder jag till mig själv.

En fantastisk vit ekotvål med finmalen mjuk kaolinlera som är mycket bra för känslig hud. Kaolin lindrar irriterad och röd hy och är bra även till hudvård för barn och bebisar. Den här är doftsatt med clean cotton.

Jag undervisar 60 elever dagligen i hur vi ska ta hand om vår planet och hur vi ska tänka hållbarhet i allt vi skapar och jag vill själv leva som jag lär. Därför har jag börjat med att slå in mina tvålar med gamla sidor från böcker som är förbrukade.

I dag var jag lite för ivrig att skära upp tvålbatchen med 120 nyskapade tvålar som innehåller olivolja, kokosolja och rapsolja. Färgad med paprikapulver, kakaopulver, kaolinlera, grön mica samt järnoxid och den doftar ljuvligt av clean cotton. Märkte inte fören jag tagit ur tvålen från formen hur mjuk den var. Hoppas den hårdnar under dagen för...

Har skärpet blivit färgat av jeansen eller är det bara smutsigt? Fyll en burk med varmt vatten och riv lite AK-tvål i vattnet med ett rivjärn. Låt det ligga i 10 minuten och ta därefter en nagelborste eller diskborste och gnugga bort smutsen. Jag tog lite flingor på skärpet också för att få lite extra tvål och jobba med! 10...

Äntligen kan jag sälja produkter gjorda i naturliga material. Diskborste i trä, nagelborste i trä, tvålfat i keramik och betong och virkade disktrasor i bomull.

Tvålrecept

01.05.2019

Det här är ingredienserna för en tvål. Multiplicera grundreceptet med så många tvålar som du vill göra.

Spirulinatvål

29.04.2019

Tvål med spirulinapulver blev populärt! Så pass att den blev slutsåld efter en vecka, men det kommer nya för leverans 1 juni.

Chokladtvål

22.04.2019

Min favorit just nu är den härliga chokladtvålen med lite mönster.