.


B L O G G


En fantastisk vit ekotvål med finmalen mjuk kaolinlera som är mycket bra för känslig hud. Kaolin lindrar irriterad och röd hy och är bra även till hudvård för barn och bebisar. Den här är doftsatt med clean cotton.

Jag undervisar 60 elever dagligen i hur vi ska ta hand om vår planet och hur vi ska tänka hållbarhet i allt vi skapar och jag vill själv leva som jag lär. Därför har jag börjat med att slå in mina tvålar med gamla sidor från böcker som är förbrukade.

Har skärpet blivit färgat av jeansen eller är det bara smutsigt? Fyll en burk med varmt vatten och riv lite AK-tvål i vattnet med ett rivjärn. Låt det ligga i 10 minuten och ta därefter en nagelborste eller diskborste och gnugga bort smutsen. Jag tog lite flingor på skärpet också för att få lite extra tvål och jobba med! 10...

I dag var jag lite för ivrig att skära upp tvålbatchen med 120 nyskapade tvålar som innehåller olivolja, kokosolja och rapsolja. Färgad med paprikapulver, kakaopulver, kaolinlera, grön mica samt järnoxid och den doftar ljuvligt av clean cotton. Märkte inte fören jag tagit ur tvålen från formen hur mjuk den var. Hoppas den hårdnar under dagen för...

Äntligen kan jag sälja produkter gjorda i naturliga material. Diskborste i trä, nagelborste i trä, tvålfat i keramik och betong och virkade disktrasor i bomull.

Tvålrecept

01.05.2019

Det här är ingredienserna för en tvål. Multiplicera grundreceptet med så många tvålar som du vill göra.

Spirulinatvål

29.04.2019

Tvål med spirulinapulver blev populärt! Så pass att den blev slutsåld efter en vecka, men det kommer nya för leverans 1 juni.

Chokladtvål

22.04.2019

Min favorit just nu är den härliga chokladtvålen med lite mönster.

Vill du lära dig att göra ekologisk, äkta hantverkstvål? Här kan du ta del av grunderna för att tillverka kallrörd tvål med ekologiska ingredienser.