KURS

17 JANUARI börjar webbkurserna.  Bli medlem>> för endast 799:-/år och få tillgång till recept, texter, bilder och filmer i ett helt år. Det finns en rabattkod som ger dig 20% på kursen som du finner i texten i vår reklamfilm>>

En lektion i månaden läggs ut till dig som är medlem och du kan enkelt gå tillbaka till tidigare lektioner när som helst.  Varje delkurs har 20 minuter film + kurshäfte  +  tvålrecept att praktisera på. Total tid för hela kursen är 30 timmar. Efter kursen finns möjlighet till diplomering/yrkesprov.#gretathunberg

Upplägg

Deltagaren jobbar på egen hand hemifrån med hjälp av kursmaterial från webben. 
Tillfället inleds med en film med teoretisk genomgång där kursledaren berättar om varför vi gör egna tvålar. Vi anpassar innehållet efter deltagarnas önskemål efterhand vilket innebär att du som deltagare kan påverka delkurserna genom att ge förslag på innehåll.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kurslitteratur :
Ingår i priset och laddas ner som PDF  

Kursledare: 
Ann Karlsson brinner för hållbarhet och miljö. Hon har studerat analytisk kemi och juridik på Örebro Universitet  och har 9 års erfarenhet inom utbildning i kemi, fysik och biologi och varit aktiv i företag och föreningar inom miljö- och tekniska lösningar.
Med 5 års erfarenhet inom tvåltillverkning tar hon steget att undervisa andra och lära ut detta för att fler ska upptäcka hur roligt och enkelt det är att tillverka egna tvålar.

Diplom:
Ansök om diplomering och bli diplomerad tvålmakare genom att göra ett yrkesprov (en heldag)

Stipendium: 
En penninggåva på 10.000 SEK tilldelas en av kursdeltagarna som ansökt om diplomering och stipendium och är avsett att bekosta framtida utgifter av något särskilt slag. Det är tänkt att ge dig en bra start på ditt tvålskapande. Stipendiet ansöks senast  20 december 2021.

Pris

Deltagaravgift: 799 kr

Antal delkurser: 12 tillfällen

Tid: Totalt 30 timmar.  4 timmar film, 18 timmar praktiska övningar och 76 sidor kurslitteratur. 

Materiel och material du behöver:
Olja/fett - NaOH - vatten - stavmixer - 1-liters värmetålig skål - slickepott - Skyddsglasögon - Skyddshandskar - Skyddskläder - Torkpapper - Handdukar  - Digital våg - Tvålform

Övrigt:
Med fördel är köket den bästa platsen att vara i när du genomför kursen.Tjäna pengar på att sälja tvålkurser!

Bli en säljare för AK-Naturprodukter. För varje tvålkurs du säljer får du 20%. Kursdeltagaren får 20% rabatt på kursen och du som säljare får en egen rabattkod som du lämnar ut. (T.ex. ANKAR20%)

Skicka ett mejl till ann.karlsson@mail.com för egen rabattkod och redovisning så kommer provisionen i slutet av varje månad.DIPLOMERING

Efter kursen finns möjlighet att bli diplomerad tvålmakare där fullgjord kurs intygas och yrkesprov utförs vid ett tillfälle om året. 

Tillfälle att diplomeras är 22 januari 2022STIPENDIUM

Stipendium i form av en penninggåva på
10.000 SEK tilldelas vid diplomeringen som är avsett att bekosta framtida utgifter av något särskilt slag.

Stipendiet ansöks senast 20 december 2021.


LÄROMEDEL

Till varje delkurs följer en film, ett informationshäfte som du kan ladda ner till din enhet och även tvålrecept att praktisera på.

Vi rekommenderar att du:

  1. ser film
  2. läser text
  3. gör tvålDu behöver dessa saker för att lyckas med kursen.

NaOH
NaOH
Tvålform som ger 10 stora tvålar
Tvålform som ger 10 stora tvålar
Olja
Olja


Här kan du se några filmer (på engelska) hur man gör tvål. Lite tips på mönster och färger.