NYHETER                                                                           

Vi produktutvecklar hela tiden och nu håller vi på att ta fram en produkt för grovrengöring och städ.
Förhoppningsvis går det att köpa produkten i början av 2024

GLITTERTVÅL
GLITTERTVÅL


VIKINGATVÅL

Vikingarna var så förtjusta i vatten och tvål att de uppkallade en veckodag efter sitt dopp i baljan: Lögardagen (lördag) betydde på fornnordiska "baddag".

Renlighet var så viktigt för vikingarna att när Bysantinska riket år 907 slöt fred med svenska vikingar i Svarta havet krävde skandinaverna tillgång till bysantinernas offentliga bad "så ofta som de ville".

Ragnar  - En tvål gjord på öl med doft av bärnsten.

Floki - Mystisk salttvål med en känsla av rivig rengöring.

Björn  - Tvål gjord på vin och kryddor med doft av havsbris.RISTVÅL

Lanseras efter nyår! Risvattnet erhåller sina egenskaper under tillagningen av ris, som gör det rikt på vitamin B-komplexet, folsyra, järn, kalium, magnesium och zink. Vitt ris är perfekt eftersom denna variant avger fler näringsämnen till vattnet under tillagningen, jämfört med fullkornsris. Här är några av dess största fördelar:

  • Det bidrar till att lindra hudirritationer.
  • Det ger en slät och jämn hud.
  • Det är en utmärkt naturlig toner.
  • Det öppnar upp tilltäppta porer.
  • Det ger huden ett skyddande lager.
  • Det ger glans till ditt hår och gör det mjukare vid applicering i håret och hårbottnen.

Risvattnets antioxidanter, vitaminer och mineralämnen gör underverk för huden. De kan hjälpa till att skydda din hud mot solens skadliga strålar, bekämpa inflammation och irritation samt förebygga för tidigt åldrande.

En av dess mest imponerande komponenter är inositol - en komplex faktor som främjar tillväxten av celler och stimulerar blodflödet, vilket kan bidra till att förebygga tecken på åldrande och minska att porerna öppnas. 

Kryddtvål (börjar säljas 2020)

Gurkmeja motverka fria radikaler, förebygga oxidation i hudcellerna och därmed motarbeta förtida hudåldrande.
Ingefära används inom hudvården för sina anti-inflammatoriska och lugnande egenskaper samt för sin kraftfulla antioxidanteffekt - ingefära innehåller mer än 40 olika antioxidanter!
Kaffe avlägsnar både skonsamt och effektivt döda hudceller och orenheter så att huden känns och ser smidigare och fräschare ut.
Kakao innehåller antioxidanter som hjälper bland annat din hud att hålla sig ung och fast längre.
Kanel påverkar blodcirkulationen, rikt på antioxidanter och har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör att den passar lika bra i badrummet som i köket. Sägs vara bra mot acne och stora porer.
Kummin Är bra på hud och hår, där det främst används i kampen mot akne, solskador och i förebyggande syfte av de som vill hålla huden ungdomlig och håravfall.
Paprika är fyllda med vitamin C, speedar upp kollagenproduktionen och gör både hår och hud starkare och friskare.
Tomater är den absolut bästa källan till antioxidanten lykopen, som i en tysk studie har visat sig göra din hud mer tålig mot solens UV-strålar och därför också hjälper till att hålla dig ung och vacker. Tomaterna är också rika på A-vitaminer, som minskar fettbildningen i huden och därmed risken för att få finnar. Sist men inte minst är tomater en bra källa till E-vitamin, som reducerar de skadliga effekterna på huden från tobaksrökning, fet mat och luftföroreningar.
Salt är rik på mineraler och ger en härlig känsla då den både rengör och fräschar upp, samtidigt som den hjälper huden med fukt och är lätt exfolierande. Salttvålar är hårdare än andra tvålar och räcker länge och sägs lindrar besvär som bl.a allergi, atopi, akne, torr hud samt psoriasis.


Glittertvålar

Tvålar med havssalt

Nu finns tvålar med havssalt i shoppen. 

Salttvålar är mycket speciella tvålar som består av ekologisk olja och finaste kvaliten av fint havssalt. Tvålen är rik på mineraler och att använda salttvål i duschen ger en härlig känsla då den både rengör och fräschar upp, samtidigt som den hjälper huden med fukt och är lätt exfolierande.
Det lättaste sättet att använda den är att gnida den direkt mot den våta huden i duschen och sedan skölja av.
Salttvålar är hårdare än andra tvålar och räcker länge och sägs lindrar besvär som bl.a allergi, atopi, akne, torr hud samt psoriasis.

Tvål med havssalt finns med dofterna clean cotton och narciss,