Schampotvål med kummin och thujavatten

26.12.2019

Thujavatten och kummin sägs vara bra för hår och hud. Därför har jag valt att göra en tvål till er som har eller har lätt att få mjäll eller är oroliga för håravfall. En undersökning som nyligen genomfördes av iranska forskare fann man att svartkummin är lika effektivt som hudkrämen Betametason i att förbättra livskvalitén och minska svårighetsgraden av handeksem. När man betänker att svartkummin praktiskt taget inte har några biverkningar så överstiger fördelarna med svartkummin vida de medicinska ingreppen.  

I oljefasen kommer det vara 5% ekologisk kokosolja för lödder och hårdhet, 94% ekologisk rapsolja och 1% doftolja. Förmodligen är ett av de mest unika fördelarna med svartkumminolja dess förmåga att hjälpa till att motverka håravfall. Ingen förstår riktigt varför det händer, men det är inte så svårt att gissa. Svartkumminolja innehåller kraftfulla antioxidanter och antimikrobiella egenskaper. Det finns mycket goda skäl att se hur svartkummin kan bidra till att främja stärkta hårsäckar.

Trots det faktum att thuja länge har använts i traditionell medicin fortsätter sin kemiska sammansättning att studeras. Huvudkomponenterna i trä är tanniner och touinsyra. Som ett resultat av destillationen av thujablad erhålls en essentiell olja som har ett antal unika egenskaper på grund av närvaron av kardiofillor, pinen, cedar, sesquiterpenhydrid-kolväte, pelene, penipicrin, tiun, pinin, gummi,sesquiterpenalkohol och andra ingredienser. Den resulterande oljan har en gulaktig färg och en karakteristisk kamferdoft, det vill säga trädoft.