.                                                                    

Kaffe ger huden en uppiggande effekt och en känsla av naturlig peeling. Tvålen blir ljusbrun och prickig på grund av de malda kaffebönorna.

Det sägs att kakao boostar huden inifrån och utifrån. Kan ha en positiv påverkan på ansiktsrynkor och hudens elasticitet och sägs även rengöra på djupet.

Städtvålen är kantputs och ändar som är bortskurna från andra tvålar. De rivs till mindre bitar och läggs i en ny tvålsmet.

AK-tvålen fungerar lika bra som miljömärkta städprodukter men inte till fönsterputs. Städtvålen varierar i färg och utseende beroende på vilka restbitar som finns tillgängliga! Självklart går tvålen även att använda till hygien och textiltvätt.

Spirulinapulver är en torkad, malen alg som innehåller fantastiskt många mineraler och vitaminer som huden tar upp. 

Mineraler är, till skillnad från vitaminer, oorganiska ämnen. Av alla förekommande mineralämnen anses totalt 15 stycken vara av essentiell karaktär. Dessa delas brukligen in i kategorierna makroelement (fosfor, kalcium, kalium, klorid, magnesium, natrium och svavel) och spårämnen (jod, järn, kobolt, koppar, mangan, molybden, selen och zink).

Uppdelningen är baserad på vilka mängder av respektive ämne som kroppen dagligen behöver få i sig för att fungera normalt.

Precis som vitaminer har alla mineraler viktiga egenskaper och fyller en mängd olika biologiska funktioner. 

Havregryn är en naturlig ingrediens med en imponerande förmåga att rengöra huden. Med dess hjälp kommer du kunna ta bort tecken på orenheter, förhindra att rester av smuts ansamlas i dina porer samt uppnå en grundlig och exceptionell rengöring.

Fröna är helt ofarliga i tvålen och det fungerar inte som utvärtes smärtlindring, men kan ha en viss rogivande och lugnande effekt. I AK-tvålen tillsätts vallmofröna i första hand som dekoration men även som naturlig peeling.